Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی آیت‌الله علم‌الهدی، امام‌جمعه مشهد در نخستین جشنواره تولیدات رادیویی زیارت که در تالار همایش‌های ساختمان صبا برگزار شد، توسعه عظمت ولایت اهل‌البیت (ع) را مجاهدت بزرگ فرهنگی خواند و اظهار کرد: رسالت اصلی صداوسیما این است که از اعتقادات و باورهای مردم در جنگ نرم فرهنگی کنونی محافظت کند و در این حوزه، یکی از راهبردی‌ترین مفاهیم فرهنگی، مقوله زیارت است زیرا پروردگار عالم که بر همه‌چیز احاطه دارد و عالم، محضر اوست اما ارتباط گرفتن با پروردگار از طرف بندگان باید باواسطه صورت بگیرد و در این حوزه، وجود باکرامت اهل‌بیت (ع) والاترین مرجعی است که هر انسانی برای نزدیک شدن به معارف دین، می‌تواند به آنان تقرب بجوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تصویر مبانی توحیدی در حدیث سلسله الذهب

آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی بابیان اینکه ماهیت زیارت به معنای دروازه‌ای برای وارد شدن انسان از زندگی روزمره به وادی مقدسات است، خاطرنشان کرد: زیارت موضوعی است که انسان را از زندگی روزمره خود وارد وادی مقدسات می‌کند زیرا به فرموده امام هادی (ع)، می‌توان مقام عصمت و امامت را با عنوان «بابُ الایمان» شناخت؛ یعنی ائمه اطهار درگاه‌هایی هستند که انسان را از «خودی بودن» به «خدایی بودن» می‌رسانند و انسانی که همواره همه اهتمام استعدادی خود را فقط در شئون فردی‌اش به کار گرفته است، می‌تواند وارد عرصه‌ای شود که در مقام عبودیت و بندگی خدا و در راستای میل به‌حق گام بردارد.

وی یادآور شد: زیارت در لغت به معنی میل است و در مفهوم نیز دلالت بر این دارد که توجه به امام می‌تواند به گرایش انسان به سمت پروردگار و معارف دینی منجر شود. در این حوزه، حدیث سلسله الذهب، یکی از عمیق‌ترین مضامین معرفت‌شناسی دینی است که در آن، از لسان امام رضا (ع) نقل‌شده «کَلِمَةُ لا اِلهَ اِلاَّ اللّهُ حِصنی فَمَن دَخَلَ حِصنی اَمِنَ مِن عَذابی». این حدیث، تصویرکننده یک منظره از توحید است زیرا مقصود امام از «کَلِمَةُ لا اِلهَ اِلاَّ اللّهُ»، مفهوم و ماهیت توحید است که به یک قلعه تشبیه شده و تنها راه رسیدن به این دژ مستحکم که انسان را از عذاب در امان نگاه می‌دارد، ولایت اهل‌بیت (ع) است.

عضو مجلس خبرگان رهبری در تبیین جایگاه زیارت امام رضا (ع)، با اشاره به دو حدیث متواتر دراین‌باره گفت: در خصوص زیارت امام رضا (ع) دو روایت شاخص وجود دارد؛ یکی از وجود نازنین امام هشتم و دیگری از جانب پدر بزرگوار ایشان، امام موسی بن جعفر (ع). در حدیث رضوی آمده است که «مَن زارَنی فی غُربَتی کَتَبَ الله عَزَّوَجَل لَه اَجرَ مِئَةً اَلفَ حاج وَ مُعتَمِر» یعنی هرکس که مرا در غربت زیارت کند، خداوند متعال اجر و پاداش هزار حج واجب و عمره را برای او ثبت می‌کند. هم‌چنین در حدیث امام کاظم (ع) نیز می‌فرماید «مَن زَارَ قَبرَ وَلَدِی عَلی کَانَ لَهُ عِندَ اَللَّهِ سَبعِینَ حِجَّةً مَبرُورَةً» یعنی زیارت قبر فرزندم علی، اجر هفتاد حج مقبول دارد و حتی در هنگام صدور این بیان از لسان مبارک امام کاظم (ع)، یکی از شیعیان که از اجر این زیارت متعجب شده بود، برای کسب قطعیت از امام دوباره پرسید که حقیقتاً زیارت علی بن موسی‌الرضا (ع) ثواب هفتاد حج مقبول دارد و امام در پاسخ فرمود «بَل سَبعینَ اَلف» یعنی بلکه هفتاد هزار حج.

وی ادامه داد: فلسفه حج به‌منزله وصال به‌حق است زیرا در طوافی که حجاج به دور خانه خدا انجام می‌دهند، قلب و وجود خود را متوجه ذات اقدس پروردگار می‌کند و از همه تعلقات دنیوی منقطع می‌شوند لذا اگرچه به تعداد انفاس ابناء بشر، راه برای رسیدن به خدا وجود دارد و هرکس به شیوه خود می‌تواند باخدا مأنوس باشد اما به‌طور عام، هرکس که به توفیق زیارت امام رضا (ع) در خراسان نائل شود، می‌تواند اجر هفتاد حج واجب و عمره را برای خود ثبت‌شده بداند که این امر، به برکت ارتباط انسان با ولی خدا حاصل می‌شود.

زیارت، مؤثرترین ابزار توسعه معارف دینی

آیت‌الله علم‌الهدی بابیان اینکه در توسعه معارف اهل‌بیت (ع)، هیچ عملی به‌اندازه زیارت مثمر به نتایج فردی و اجتماعی نمی‌شود، ابراز کرد: در آیه 54 سوره مبارکه انعام، خداوند متعال می‌فرماید «وَ اِذَا جَاءَکَ الَّذِینَ یُؤمِنُونَ بِآیَاتِنَا فَقُل سَلَامٌ عَلَیکُم» و به‌این‌ترتیب، به پیامبر خود تکلیف می‌کند که در سلام کردن بر همه سبقت بگیرد و به همین خاطر، همواره پیامبر اکرم (ص) نخستین کسی بود که به بندگان خدا سلام می‌کرد. بر همین اساس، اهل‌بیت (ع) هم که بَضعَةُ النَّبی هستند، همین خصوصیت را دارند و وقتی مؤمن به زیارت آنان برود، حتی پیش از اینکه زائر به امام سلام دهد، این امام هشتم است که به زائر خود سلام می‌کند.

وی تصریح کرد: به خاطر همین ارتباط قلبی است که هرگاه چشم انسان به گنبد و بارگاه نورانی امام رضا (ع) می‌افتد، حالت روحانی خاصی بر زائر مستولی می‌شود و انکسار قلب، باعث می‌شود تا اشک از چشمان انسان جاری گردد زیرا در حقیقت این زائر نیست که به امام سلام می‌کند بلکه امام زودتر به او سلام کرده و «اَلَّسلام عَلَیک یا عَلی بن موسی‌الرضا» در حقیقت جواب سلام امام است. هم‌چنین زائر علی بن موسی‌الرضا(ع) در اذن دخول به حرم، خداوند متعال را مخاطب قرار می‌دهد و در حقیقت، این اذن خواستن از ذات اقدس پروردگار است تا اجازه دهد با زیارت حضرت، دریای معارف دین را درک کنیم.

زیارت از راه دور، دستاورد رادیو زیارت

امام‌جمعه مشهد اظهار کرد: به برکت تولیدات رادیویی زیارت این امکان فراهم می‌شود که هم‌وطنان از شهرهای دور و نزدیک و حتی درحالی‌که مشغول به انجام امور روزمره زندگی خود باشند، به‌صورت زنده با حرم مطهر رضوی ارتباط برقرار کنند و از طریق شبکه‌های رادیویی از داخل خودرو و یا شبکه‌های سیما از منازل و محل کار، خود را در محضر امام رضا (ع) ببینند. البته شبکه رادیویی زیارت نباید منحصر در یک استان یا حتی کشور باشد بلکه به برکت این تشکیلات ارتباطی، هر جا که شیعه علی بن ابی‌طالب (ع) زندگی می‌کند، باید بتواند سلام‌های خالصانه خود را نثار مضجع منور رضوی کند.

وی ابراز امیدواری کرد: بیش از ۸۰ درصد زائران مشهدالرضا (ع) با وسایل نقلیه زمینی شامل خودروهای شخصی و اتوبوس‌های مسافربری به زیارت امام رضا (ع) می‌آیند و در طول مسیر، تنها مسیر ارتباطی هرکدام از این خودروها رادیو است لذا فقط حدود ۲۸ میلیون نفر در فقره زائران مشهد می‌توانند مخاطب محتوای فرهنگی ارزنده شبکه زیارت باشند. از خداوند متعال می‌خواهیم که توسعه زیرساخت‌های ارتباطی رادیو زیارت، مقدمات لازم برای تأسیس شبکه زیارت را فراهم کند تا مردم بتوانند هرلحظه که اراده کنند، فواصل جغرافیایی و بعد مسافت را زیر پا گذاشته و خود را در صحن و سرای نورانی امام رضا (ع) ببینند.

انتهای پیام/ ۷۰۰۴۲

منبع: فارس

کلیدواژه: امام جمعه مشهد آیت الله سیداحمد علم الهدی جشنواره تولیدات رادیویی زیارت معارف دینی زیارت امام رضا خداوند متعال اهل بیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۸۵۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری ایران و آژانس تحت تأثیر رویکرد و رفتار بی‌ثبات و متناقض آمریکا قرار نگیرد

وزیر امور خارجه در دیدار با مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی با تاکید بر سوابق بدعهدی آمریکا در توافقات گذشته در مورد برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران، تاکید کرد نباید همکاری ایران و آژانس تحت تأثیر رویکرد و رفتار بی‌ثبات و متناقض آمریکا قرار داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری ایکنا به نقل از روابط عمومی وزارت امور خارجه، رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی‌که بنا به دعوت رئیس سازمان انرژی اتمی‌کشورمان و به منظور شرکت در سی امین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران و نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای به ایران سفر کرده است، عصر امروز دوشنبه با دکتر امیرعبداللهیان دیدار و گفتگو کرد.

امیرعبداللهیان تاکید کرد سفر شما به ایران در زمانی درست بویژه با توجه به شرایط پیچیده و حساس منطقه انجام شده است.

وزیر امور خارجه کشورمان بر اهمیت جایگاه و نقش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکید کرد و افزود: اتخاذ مواضع بی‌طرفانه و حرفه‌ای جنابعالی بعنوان مدیرکل آژانس علاوه بر کمک مؤثر در همکاری‌های ایران و آژانس، در بازگشت امنیت و ثبات پایدار در منطقه نیز تاثیرگذارست.

امیرعبداللهیان ضمن تشریح ابعاد عملیات مقتدرانه نیروهای مسلح کشورمان علیه رژیم متجاوز صهیونیستی تاکید کرد: بدلیل بی عملی شورای امنیت سازمان ملل، گزینه‌ای جز دفاع مشروع براساس حقوق بین‌الملل در مقابل جمهوری اسلامی ایران برای تنبیه رژیم متجاوز باقی نماند.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان برخی تهدیدات مقامات رژیم صهیونیستی مبنی بر بکارگیری بمب اتمی را تهدیدی آشکار برای صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی دانست و وظیفه بسیار مهم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در قبال اینگونه اظهارات خطرناک توسط مقامات رژیمی دارای زرادخانه تسلیحات اتمی را مورد تاکید ویژه قرار داد.

وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر سوابق بدعهدی آمریکا در توافقات گذشته در مورد برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران، تاکید کرد نباید همکاری ایران و آژانس تحت تأثیر رویکرد و رفتار بی‌ثبات و متناقض آمریکا قرار داشته باشد.

وی افزود این همکاری می‌بایست در مسیر درست خود ادامه یابد و در عین حال باید احساس کنیم که در قبال این همکاری، گشایش ایجاد می‌شود.

رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از سفرش به تهران و حضورش در کنفرانس هسته‌ای اصفهان، نقش و موضع ایران در برقراری ثبات و امنیت پایدار در منطقه را حائز اهمیت خواند و رویکرد ایران در برسمیت شناختن و تقویت همکاری اطمینان بخش با آژانس را در همین راستا ارزیابی کرد.

گروسی تاکید کرد: تقویت روند همکاری بین ایران و آژانس موجب ناکامی طرف‌هایی خواهد شد که با هر توجیه و بهانه‌ای بدنبال تشدید درگیری، تنش و تقابل در منطقه هستند.

وی با اشاره به سفر موفقیت آمیز قبلی خود به تهران و حصول توافق با ایران، ابراز امیدواری کرد در این سفر نیز توافقات خوبی در راستای تقویت همکاری طرفین صورت پذیرد و در این راستا بر اهمیت مشورت و رایزنی بین ایران و آژانس برای دستیابی به تفاهم برای حل و فصل موضوعات تاکید کرد.

کد خبر 751291

دیگر خبرها

  • لزوم کاهش آسیب‌های اجتماعی برای رسیدن انسان به جایگاه خلیفة‌اللهی
  • همکاری ایران و آژانس تحت تأثیر رویکرد و رفتار بی‌ثبات و متناقض آمریکا قرار نگیرد
  • لزوم تدوین برنامه عملیاتی پتروشیمی‌ها برای تحقق راهبرد جهش تولید
  • قانون‌مداری و اخلاق‌مداری ۲ رویکرد مهم در ارایه خدمت به مردم است
  • عمو مسعود باشکوه بدرقه شد
  • صلیب سرخ: شرایط انسانی در افغانستان وخیم و نیازمند رویکرد جدیدی است
  • رویکرد دوگانه رسانه‌های بیگانه
  • عشق جوانان به ائمه اطهار (ع) وصف ناپذیر است
  • عریانی مقدمه بی‌حیایی است
  • سلام من به مدینه، به غربت صادق (ع)